Naar de info pagina
       
 

Druppel Airbrushen - Maskeer techniek

 
  Bekijk ook "Airbrush, maar nu echt vanaf het begin" een cursus- en naslagboek voor elke airbrusher. DruppelsMaskeertechniek en hoe spuit je een druppel.
Bij de maskeer techniek worden de delen van en tekening die geen kleur mogen krijgen afgedekt, deze werkwijze wordt hoofdzakelijk gebruikt bij afbeeldingen die strakke lijnen vragen.
ijsglas  

Geairbrushte druppels

Voorbeeld
Hier een klein voorbeeld, dit kan je op verschillende manieren uit werken, de ondergrond kan je steeds op een andere manier invullen, bijvoorbeeld een druppel op een herfstblad.

Les gebruiken
laat even via e-mail weten als je deze les echt gebruikt, aan de hand van de reakties kan ik dan besluiten om er lessen bij te maken.

Benodigdheden:
AirbrushKarton
Airbrush en compressor
Acryl airbrushverf
Maskeerfolie
Mesje/scalpel
Potlood
space space space space
  blauw vlak1 Neem een airbrushkarton, spuit een ondergrondkleur. druppel vullen4 Vul de druppel aan de bovenzijde tot de helft van de druppel van heel donker naar licht,gebruik hiervoor de kleur zwart, let er op dat je in het midden gedeelte van de druppel de ondergrond blijft zien, doe nu hetzelfde van de onderzijde maar dan met wit en zorg er weer voor dat het middengedeelte doorzichtig blijft.  
  druppel mal2 Teken de druppels op de onderkleur en leg over het geheel een maskeerfolie, snij de druppels los en haal ze uit het folie omgeving spuiten5 Plak de bewaarde foliedruppels terug en verwijder de rest van de folie. Nu kan je voorzichtig de schaduw met zwart langs de rand van het folie spuiten, van donker naar zacht uitvloeiend. Doe dit aan de wit gespoten zijde.  
  losse druppels3 Bewaar de losse druppels goed, je hebt ze later nog nodig. schittering spuiten6 Haal de folie van de druppels en spuit met wit een schitterlichtje.  
space space space space space space
to top © Copyright 2020 by Tinkerbelle - all rights reserved