Naar de info pagina


"The Matrix" Flipperkast

Play Field
Het speelveld is geairbrushed

Het airbrushen van deze flipperkast was een uitgebreid maar ook heel spannend gebeuren. De klant was deze pinball machine van de grond af aan het herbouwen en bewerken, het thema voor de kast moest van de film The Matrix komen, "tjonge" dat dacht ik nog, dat zijn een hoop vallende bit en bites, dus een hoop frisk film ;-)

Plaatjes en Filmpje

Scroll naar beneden om alle plaatjes te bekijk, onderaan staat nog een Youtube filmpje waar je de kast in aktie kan bewonderen, en helemaal onderaan is er zelfs nog een link te vinden naar een printbare bouwplaat van de kast.

Detail
Achterzijde

Fotorealistisch

Na wat brainstormen met de klant hebben we besloten dat fotorealistische airbrushes het mooist zouden zijn, en omdat de machine toch al in losse onderdelen lag moest dat wel lukken. Er zijn vele uurtjes ingegaan, het uiteindelijke resultaat heeft toen nog wel 40 lagen blanke lak gekregen, natuurlijk is er tussen elke laag zorgvuldig geschuurd om dat mooie glanzende uiterlijk te verkrijgen. Het uiteindelijke resultaat mag er dan ook zijn, de kast is inmiddels al in Amerika tentoongesteld en heeft daar toen zelfs de handtekening van de originele bouwer gekregen.

Phone booth
Telefooncel



Matrix side panel
Paneel linker zijkant

Johnny Mnemonic

Extra info voor flipperkast insiders onder ons, deze bewuste machine heeft een Johnny Mnemonic speelveld en kast. De kast is voor het eerst getoond op de Dutch Pinball Open in 2012

 

Papieren Bouwplaat

De maker van de kast is zo trots op het resultaat dat er zelfs een bouwplaat gemaakt is, even uitprinten op karton en plakken maar.

paper model linkDownload de bouwplaat van deze site  

to top © Copyright 2020 by Tinkerbelle - all rights reserved