Naar de info pagina
       
 

Een Oog Airbrushen

 
  Bekijk ook "Airbrush, maar nu echt vanaf het begin" een cursus- en naslagboek voor elke airbrusher.

IndiaanDe freehandtechniek voor een oog spreekt voor zich, hier wordt de tekening geheel uit de vrije hand gespoten, de lijnen worden hierdoor een stuk zachter dan bij de maskeertechniek, en krijgen een natuurlijke uitstraling.

Deze les is knap ingewikkeld en is bedoeld voor de wat meer gevorderde airbrsuher.

Detail aar

 

Ook klaar

Resultaat
Dit moet het uiteindelijke resultaat worden, gebruik een goede airbrush, houd de werkplek schoon en oefen veel. De getoonde kleurblokjes op deze pagina kunnen afwijkingen vertonen, instellingen van de monitor beïnvloeden de kleurweergave.

Les gebruiken
laat even via e-mail weten als je deze les echt gebruikt, aan de hand van de reakties kan ik dan besluiten om er lessen bij te maken.

Heel veel spuitplezier met deze pittige les.
Tinkerbelle, Renata van Andel

 

Benodigdheden:
AirbrushKarton
Airbrush en compressor
Acryl airbrushverf
Potlood
Potloodgom
Radeermesje
space space space space space
  Oog schets1 Teken met potlood een oog op het airbrushkarton, let op, er mogen geen vingerafdrukken op het karton komen. info Geen vingerafdrukken op je airbrushkarton? zet je tekening op een vel papier en maak deze dan aan de achterzijde zwart met een grafietstift, leg de tekening met de zwart gemaakte zijde op het karton en teken aan de voorzijde de afbeelding over zodat deze wordt doorgedrukt op het airbrushkarton. Zijn de lijnen te zwart haal dan met kneedgom het te veel aan grafiet weg. attentie Vingerafdrukken zie je dwars door je verflagen heen.  
  Oog sepia aanbrengen2 Spuit met de kleur sepia sepia transparant (verdund met water) de delen van donker info Als je de huid gaat airbrushen moeten alle kleuren transparant zijn. Als je verf met veel water vermengd let er dan op dat je een langere droogtijd in acht neemt. attentie Vermeng kleuren met water tot ze transparant zijn.
 
  Oog oplichten3 Met gom en een radeermesje haal je het wit van het papier naar voren (doe dit na iedere spuitlaag). Met kneedgom gom je het potlood weg. info Een potloodgom en een radeermesje zijn nodig om het wit van het papier naar voren te halen. attentie Gom en radeer na iedere kleur, zo krijg je geen harde gom randen.  
  Oog raw sienna4 Spuit met raw sienna sienna over de sepia sepia delen en zorg er voordat de kleur meer overflow geeft. info Overflow is verf die buiten het gespoten vlak komt en zo voor een zachte overgang zorgt.    
  Oog blauw5 Spuit met prussian bleu blue (weer zeer sterk verdund) over het oogwit en over de delen in de huid die je dieper wilt hebben.

info De kleur blauw wordt ook gebruikt, let er wel op, dat er al geel gespoten is, blauw en geel geeft groen, dus spuit dit heel licht over de andere tinten heen.

attentie Let er op dat het blauw niet met het geel vermengt  
  Oog umber

6 Spuit met burnt umber umber over de gehele huid en iris zorg er wel voor dat de lichtere delen ook licht blijven.

Doe het zelfde met magenta magenta en geef het traanhoekje in het oog ook wat magenta.

info Het is de bedoeling dat je er hier voor zorg draagt dat de kleur over de gehele huid komt te liggen, nu goed in de gaten houden dat je de lichte delen ook licht houdt. attentie Er mag maar een klein beetje overflow op komen.
 
  Oog geel7 Spuit met citroengeel geel heel dun over de huid en de iris. info Met citroengeel ga je over het oog en de huid heen, weer zeer dun. niet over het oogwit.    
  Oog zwart

8 Geef met zwart zwart (zeer sterk verdund) de schaduw over het oog aan.

Spuit de wimpers. Je kan ze ook met potlood doen (gom weer het licht naar voren.)

info Met zwart ga je nu de schaduwen versterken. Het ooglid geeft een schaduw over het hele oog.
Ook in de huidplooien zit wat schaduw (verdun de kleur weer met veel water) met de spuit breng je ook de wimpers aan. Als je dit toch wat eng vindt doe dit dan met een waterverfkleurpotlood.
   
           
space space space space space space
to top © Copyright 2020 by Tinkerbelle - all rights reserved